25 Mart 2015 Çarşamba

BULGURLU SU TERESİ







Aliağa pazarına gittiğimde köylü pazarından aldım. Biz salçasız ve bulgurlu yaparız, dedi yaşlı teyzem. Haşlama salatasını yapabileceğiniz gibi karışık otlarla kavurmasını da yapabilirsiniz. Ben köylü teyzemin usulüyle yaptım. Sarımsaklı yoğurtla da harika oldu. Yanında ızgara bir parça etin yanında çok lezzetli ve sağlıklı bir eşlikçi oldu.

Malzemeler:
1 demet su teresi
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 çay bardağı su
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt

SU TERESİ

Soğanı küçük küçük doğrayalım ve kısık ateşte zeytinyağında kavuralım. Üstüne yıkanmış, doğranmış su teresini de katıp yavaş yavaş otlar ölene dek kavuruyoruz. Bulgurunu katıp 3 çay bardağı su ve tuz koyup kısık ateşte bulgurlar şişip otlar pişene dek tutuyoruz. Sonra sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder