27 Mart 2015 Cuma

KARBONATLI KIYIR POĞAÇA

 

 
 
Bu tarif annemin arkadaşlarından Fevziye Abla'ya ait bir tarif. Çıtır çıtır, kıyır kıyır poğaça çektiyse canınız bu tarif sizin için biçilmiş kaftan...
 
Hamuru için:
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
1/2 paket margarin (Yarı yarıya erimiş)
1/2 paket ya da 1/2 tatlı kaşığı karbonat
2 yumurta (Bir yumurtanın sarısı üstüne ayrılacak:)
1 bardak sıvı yağ
1/2 bardak zeytinyağı (Ben koymadım.)
2-3 kaşık limon suyu
Aldığı kadar un

İçine:
1 kase lor
4-5 sap dereotu
Karabiber
Tuz
1-2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:
1 bardak yoğurdu, margarini, 1 bardak sıvıyağı, 2 yumurta ve kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz. Küçük bir kasenin içinde karbonatı ve limon suyunu karıştırıp hamur malzemesine katıyoruz. en son yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İster yuvarlak, ister yarım ay biçiminde hazırlayacağımız poğaçaların içini koyup güzelce kapatıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında güzelce kızaran dek pişiriyoruz. Müthiş lezzetli, çıtır çıtır poğaçalarımız hazır. İkram başlasın. Hepimize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder