28 Mart 2015 Cumartesi

ETLİ KAPUSKA





Lahananın kokusuna bayılmasam da bizim evde en sevilen, en rağbet gören sebzelerdendir. Vücuda gerçek anlamda şifa olan bu sebzeyi kış bitmeden bir kez daha tüketelim dedik. Bu sefer kapuskasını yapmaya karar verdim. Siz pişirirken içine acı biber de atabilirsiniz. Özellikle birkaç tane kurutulmuş acı biber müthiş bir lezzet yaratacaktır. Kapuska hafif acılıysa yemesine doyum olmaz. Önyargılı olmadan bu sebzeye yaklaşın derim.


Malzemeler:
200-250 gr. makinede tek sefer çekilmiş kıyma
1 büyük soğan
1 orta boy lahana
2 kepçe domates sosu ya da 4 orta boy domates
1 kaşık domates salçası
2 bardak su
2 kaşık pirinç
2 kaşık bulgur
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 ya da 1 limonun suyu (Benim limonumun fazla suyu yoktu. Ben 1 limonun suyunu koydum.)

Yapılışı:
Öncelikle lahanamızı yıkayıp ince ince kıyalım. Bu aşamada bir kez daha sudan geçirelim. Suyunu süzüp bir kenarda bekletelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Soğanı, kıymayı ve yağı büyük tencereye alıp kavuralım. Ardından domates sosunu ve salçasını koyalım, bir iki kez karıştıralım. Lahanaları, suyu, pirinci, bulguru ve tuzunu koyup güzelce karıştıralım. Kapağını kapatıp lahanalar ve pirinçler pişene kısık ateşte tutalım. Ardından limon suyunu koyup karıştıralım. Servis etmeden önce bir 10 dakika bekletelim ve sıcakken servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder