Çok severim çok... Daha önce de yazmıştım. Her gün köfte yesem bıkmam. Bu da eski usul yapılışıyla şahane bir tarif. Mutlaka denemelisiniz. Arzu ederseniz derin dondurucuya da koyabilirsiniz. O da bir alternatif olacaktır sofralarınız için.
Malzemeler:
1/2 kg. yağsız kıyma
1 baş iri soğan (ince doğranmış)
1 kahve fincanı pirinç (haşlanmış)
1 kaşık margarin ya da tereyağı
4 yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber,
Bulamak için: Un
Kızartmak için: Yağ
1 kaşık tereyağıyla soğanı ve etin yarısını kavurun. Et suyunu çekince pirinçleri katın. Maydanozu, pirinci, etin diğer yarısını, 2 yumurta sarısını, tuzu, karabiberi katın. İyice yoğurup uzunlamasına yassı köfteler yapın. Bunları önce una bulayıp bir kenara al. Bir kapta kalan yumurtaları iyice çırp, kızgın yağda kızart.
UNLANMIŞ, KIZARTILMAYI BEKLEYEN KADINBUDU KÖFTELERİMİZ |
Yazarın Notu:
1. Eski usulde tereyağında kızartılıyor. Ben sıvıyağda kızartmayı tercih ediyorum.
2. Kıymanız toparlanmıyorsa 1-2 kaşık galeta unu koyabilirsiniz.
1. Eski usulde tereyağında kızartılıyor. Ben sıvıyağda kızartmayı tercih ediyorum.
2. Kıymanız toparlanmıyorsa 1-2 kaşık galeta unu koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder