17 Mart 2015 Salı

BRÖTCHEN (KAHVALTI EKMEKÇİKLERİ)




Sabah kahvaltısı için inanılmaz bir tarif. Çok lezzetli ve yapımı biraz uğraştırıcı olmasına rağmen çok da zor değil. Eliniz alıştıkça daha kolay yapacaksınız. Mayalı hamurdan korkmayın, bırakın o sizden korksun...
500 gram+1 bardak un
1 paket yaş maya, 1 kaşık kuru maya ya da 1 paket instant maya
2 su bardağı ılık su
2 kahve kaşık şeker
2 kahve kaşık tuz
1/2 kahve fincanı yemek kaşık sıvı yağ
1/2 kg. unu ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım. Mayayı ılık suyla bir kasede eritip şekerini ekleyelim.  Unu havuz gibi açalım, sıvı yağı, mayayı unun ortasına döküp güzelce yoğuralım.



Hamur yapış yapış oluyor. Bu aşamada 1 bardak unla cıvık hamuru yavaş yavaş toparlayalım. Yumuşacık bir hamur olacak. Üzerini bezle örtüp 40- 45 dakika bekletelim. Ben fırını ısıtıyorum. Sonra ılık fırına koyup orada bekletiyorum. Daha hızlı kabarıyor. Hamur kabarınca yeniden yoğuralım. Sonra bu hamurdan küçük bezeler yapalım. Portakal büyüklüğünde yapabilirsiniz.






Sonra yeniden 50-100 derecede ısıttığımız fırında bir 30 dakika daha bekletelim. Sonra fırını 220-230 derecede ısıtalım.




Fırın ısınırken ekmekleri çıkaralım. Küçük bir fırın kabına sıcak su koyup fırına yerleştirelim. En son ekmekçiklerin ortalarını keskin bir bıçakla çizelim. Üstlerine hafif su serpelim ve kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca üstlerine temiz, kuru bir bez örtüp yumuşamalarını sağlayalım. 15-20 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder