Hem hafif hem de lezzetli bir tatlı. Yapması da çok kolay. Annem o kadar lezzetli yapmış ki parmaklarınızı yersiniz.
2 bardak irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak un
Bütün fındık
ŞURUBU:
2 bardak şeker
2,5 bardak su
Şurup malzemelerini kaynatmıyoruz. Karıştırarak şekeri eritiyoruz. Sıcak tatlıya dökeceğimiz için şeker eriyince bir köşede şurubu bekletiyoruz.
Şimdi hamuru hazırlayalım. Fındık dışında tüm malzemeyi karıştıralım. Hamurdan ceviz gibi parçaları yuvarlayıp üstüne bütün fındık koyuyoruz. 170 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz. Fırından alınca pişirmeden hazırladığımız şurubu tatlının üstüne döküyoruz. Üstünü bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz. Çok lezzetli bir tatlı. Şurubunu tutturdum mu derdi de yok! Tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder