6 Mart 2015 Cuma

SOSLU PANCAR SAPI SALATASI





Akşam yemeğinde değişik bir salata olsun diyorsanız size bir alternatif daha. Bu salata için hazırladığım sosu başka salatalar için de kullanabilirsiniz. Onlara da çok yakışacaktır.

1 kilo pancarın yaprakları ve saplarının yarısı (Derin dondurucudan kullandım.)
4 kaşık yoğurt (Ben kendi yaptığım yoğurdu kullandım.)
1 kaşık tepeleme mayonez (Pınar mayonezden şaşmam.)
Tuz
1 diş küçük çentilmiş sarımsak

Arzu ederseniz zeytinyağı


Pancarların yapraklarını ve saplarını tuzlu suda haşlayalım. Sonra süzgece alıp güzelce süzelim.  Soğuyana kadar süzgeçte kalsın ki salatamız sulanmasın. Onlar süzüledururken biz de sosunu hazırlayalım. Sarımsağı minik minik çentelim. İsterseniz ezebilirsiniz ama çok daha fazla yoğun bir tat verecektir, bunu da unutmayalım. Sarımsağa yoğurt, mayonez, tuz ve arzu edersek zeytinyağı katalım. Haşlanmış ve soğumuş pancar yapraklarını doğrayalım ve kayık tabağa alalım. Üstüne sosunu döküp servis yapalım. Afiyetle kalın.

Yazarın Notu: Mayonez zaten yağlı olduğu için ben zeytinyağını koymadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder