12 Şubat 2015 Perşembe

YOĞURT MAYALAMA










Şehirden uzakta yaşadığım için  açık süt bulmak benim için daha kolay oluyor. Geçenlerde komşularımdan Lale, aşağıdaki ağıllardan koyun sütü ısmarlayacağını söylediğinde bana da almasını rica ettim. Sağ olsun kendine alırken bana da iki kilo almış. Sayesinde lezzetli bir yoğurt yedik.


Malzemeler:
2 kilo koyun sütü
2 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam tuz

Öncelikle tencereyi suyla güzelce çalkalayıp sütünüzü koyun. Sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp bir 10 dakika daha sütü pişirin. Mayalamak için ben yoğurt güveci kullanıyorum. Siz başka bir tencereye alın. Sonra parmağınızın dayanacağı sıcaklığa geldiğinde 2 kaşık yoğurda bu sıcak sütten karıştırarak yoğurdu ılıştırın. Ardından karıştıra karıştıra yoğurdu sütle buluşturun. Kabınızın kapağını kapatıp kalın bir örtüye ya da battaniyeye sarıp 24 saat bekletin. 24 saatin sonunda buzdolabına koyup orada da 10-12 saat bekletip servise sunun. Afiyet olsun.

SÜT UYURKEN




Yazarın Notu:
Bu yoğurdu sadece inek sütünden ya da inek-koyun sütü karışık da yapabilirsiniz. Benim açık inek sütüm yoktu. Bu nedenle sadece koyun sütünden yaptım. Çok lezzetli, kalıp gibi yoğurt oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder