11 Şubat 2015 Çarşamba

PATATESLİ UNLU SİRKELİ BÖREK (HAZIR YUFKAYLA)








Çıtır çıtır bir börek oluyor. Elbette bol kalorili, çok yememek gerekiyor ama çok lezzetli...


Malzemeler:
5 hazır yufka

Yufkaların Arasına Sürmek İçin:
1 bardak sıvıyağ
4 kaşık un
3 kaşık sirke



Üstüne:
1 yumurta sarısı
Susam

İçine:
1 büyük soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 orta boy patates
1  kaşık silme domates salçası
Tuz
Arzu eden dereotu, maydanoz koyabilir.

Yapılışı:

Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp soğutalım. Soğumuş patatesleri küçük küçük keselim. İsteyen rendeleyebilir. Sonra küçük bir tavaya yağı ve küçük doğradığımız soğanları alalım. Soğanları güzelce kavuralım. Kavrulmuş soğanlara salçamızı katıp güzelce birkaç dakika çevirelim. Bunu patateslerle karıştırıp tuzunu da atalım ve bir köşede bekletelim.

Şimdi yufkaların arasına sürmek için un, sıvıyağ ve sirkeyi pürüzsüz boza kıvamına gelene dek karıştıralım. Birinci yufkayı alalım. Yarısına kadar unlu karışımdan sürelim. Diğer yarısını üstüne kapatalım. Şimdi bu yarım ay biçimindeki  yufkayı 6 parçaya bölelim. (Sigara böreği gibi) Her parçanın üstüne de unlu karışımdan sürüp geniş kısmına iç harcından koyup ne gevşek ne de çok sıkı sigara böreği gibi saralım. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.

Böreklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpelim. 170 derecede altı üstü kızarana dek fırında pişirelim. İster ayranla ister çayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazarın Notu:
İç malzemesini ben patatesli yaptım, ama siz istediğiniz içi kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder