12 Şubat 2015 Perşembe

PEYNİRLİ PATLICAN SALATASI







Köşede kalıp unutulmuş tariflerden bir bu. Geçen gün eski dosyaları karıştırırken buldum. Neden yayınlamadığımı da bilmiyorum. Halbuki çok severim bunu. 

2 topan patlıcan ya da 4 uzun bostan patlıcanı
100-150 gr. kaliteli tulum peyniri (İzmir tulum kullandım.)
Dereotu
Maydanoz
1 sap taze maydanoz
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
1/2 limonun suyu
Karabiber
1/2 ya da 1 çay bardağı sızma zeytinyağı (Yağ miktarını kendiniz ayarlayın.)

Patlıcanları ister fırında, ister mangalda, ister közmatikte közleyip daha sıcakken soyun ve hemen limon suyuyla ovalayın ki kararmasın. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp bir kaseye alın, içine küçük doğradığınız peynirleri ve küçük küçük doğradığınız yeşillikleri ve sarımsağı koyun. Yeşilliklerin bir kısmını süslemek için ayırmayı unutmayın. Tuz ve karabiber koyup  tüm malzemeyi karıştırın. Salatayı kayık bir tabağa alıp üstüne ayırdığınız yeşilliklerle kaplayın. En üstüne bir iki dilim peynir koyup karabiber serpin. Şöyle güzelce kızarmış ekmekle yiyin. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder