17 Şubat 2015 Salı

TAVUKLU BUĞDAY ÇORBASI






Çorbalık Malzeme:
2 bardak haşlanmış buğday (Ben derin dondurucuya koyduklarımı kullandım.)
1 bardak haşlanmış nohut
1 tabak haşlanmış tavuk eti (Tavuğun istediğiniz bölümü)
4 bardak tavuk suyu
1 orta boy soğan
1/2 kaşık domates ve biber salçası (karışık)
2-3 kaşık sıvıyağ
Tuz

Meyanesi:
1 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu

Çorbanın Üstüne:
1/2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
2 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber


ÇORBA SERVİSE HAZIR!

Öncelikle tavuklarımızı haşlayıp etlerini küçük parçalar bölüyoruz. Tavuk suyunu tencereye koyalım. Nohutu ve buğdayı koyup kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim. Buğdayın nişastası çorbayı iyice koyultursa 1 bardak daha tavuk suyu koyalım.


Buğday kaynarken bir tavada küçük doğradığımız soğanları zeytin yağında kavuralım. Ardından salçayı da koyup kısık ateşte birkaç dakika çevirelim. Sonra bu malzemeyi de koyup salça pişip çorba özleşene dek 15-20 dakika kaynatalım. Kaynayan çorbayı ateşten alıp yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısıyla yaptığımız meyaneyi hızlıca karıştıralım. çorbayı yeniden ateşe koyup bir taşım kaynatalım. Bu arada yağda nane ve kırmızı biberi yakıp çorbamızın üstüne döküp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder