16 Şubat 2015 Pazartesi

EBEGÜMECİ BULGURLUSU (EBEGÜMECİLİ BULGUR PİLAVI)






Topladığım otlardan biri de ebegümeciydi. Bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirim sistemini düzenleyen, bronşite ve boğaz iltihabına bile iyi gelen bu mühtiş otu, bu sefer bulgur pilavında kullandım.

Malzemeler:
1 tabak taze toplanmış ya da pazardan alınmış 1 bağ ebegümeci
1 bardak pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1,5 bardak tavuk suyu ya da 1 etsu tableti ya da normal su
1 kepçe domates sosu
1/2 kaşık biber ya da domates salçası
Tuz (Kendi damak tadınıza göre)

Yapılışı:
Ebegümeciyi bol suda yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanı güzelce kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra iri iri doğradığımız ebegümecileri koyup ağır ateşte güzelce kavuralım. Sonra domates sosunu ve salçayı koyup kavurmaya devam edelim. 1,5 bardak tavuk suyunu ekleyip kaynayınca 1 bardak pilavlık bulguru katıp güzelce karıştıralım. Kaynayana dek orta ateşte bekleyelim, ardından ocağın altını kısalım ve bulgur suyunu çekene dek pişirelim. Suyunu çekince pilavımızı şöyle bir alt üst edelim. Tencerenin üstünü kağıt havluyla ya da temiz bir bezle kapatıp 10-15 dakika demlendirelim. Sıcak sıcak bir bardak ayranla servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder