Malzemeler:
2 büyükçe havuç
1 kaşık un
1 kaşık zeytinyağı
2 bardak et ya da tavuk suyu (Bulyon da olabilir.)
1 bardak süt
1 diş sarımsak
Tuz
Öncelikle havuçlarımızı yıkayıp rendenin kalın bölümüyle rendeleyelim. Sonra 1 kaşık zeytinyağını kızdırıp 1 kaşık unu kavuralım. Üstüne et suyunu koyalım. Karıştırarak koyulaşmasını bekleyelim. Sonra havuçları içine koyup kısık ateşte havuçlar pişene dek kaynatalım. Çorbamızın içine 1 diş sarımsağı kıyalım. 5 dakika da sarımsakların pişmesini sağlayalım. En son 1 bardak sütü koyup süt kaynayana kadar bekleyelim. Kaynamaya başlayınca çorbamızın altını kapatalım. Artık içimizi ısıtacak harika bir çorbamız var. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
1. Sütü koyduğunuzda ateşin altını açmayın ki süt kesilmesin.
2. Çorbanın tuzunu siz damak zevkinize göre ayarlayın.
3. Yağı az geliyorsa daha fazla yağ koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder