8 Şubat 2015 Pazar

KIYMALI BARBUNYA






Barbunyayı çok seviyorum. Gerçek bir protein bombası. Hem doyurucu hem de kuru fasulyeden daha lezzetli bence...

Malzemeler:
300-400 gr. ayıklanmış barbunya (Derin dondurucuda vardı. Ben onu kullandım.)
150-200 gr. yağsız kıyma
1 orta boy soğan
3 küçük havuç
1 kepçe domates sosu
1 kaşık silme salça
2 kaşık zeytinyağı
Tuz


Öncelikle havuçları yıkayıp halka halka doğrayalım. Ardından soğanı yemeklik doğrayalım. 2 kaşık yağı ve kıymayı koyup kıyma suyunu salıp çekene dek kısık ateşte kavuralım. Ardından domates sosunu ve salçayı koyup birkaç dakika onları da kavuralım. Şimdi barbunya da tenceredeki yerini alsın. Üstünü geçecek kadar su koyalım ve orta ateşte kaynayana kadar bekleyelim. Kaynamaya başlayınca havuçlarını koyalım ve ateşin altını kısalım. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana dek pişirelim. Altını kapatmadan önce tuzunu kontrol edelim. Eğer suyunu çok çektiyse sıcak su ekleyelim. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım. İlk sıcağı gittikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder