2 Şubat 2015 Pazartesi

SEFARAD MUTFAĞINDAN PIRASALI KÖFTE








Sefarad mutfağına ait çok lezzetli ve bereketli bir köfte çeşidi. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Elbette fırın versiyonu daha sağlıklı oluyor; ancak bu tarifin orijinali kızartılarak yapılıyor. Siz ikisini de deneyebilirsiniz.

1/2 kg. pırasa
250 gr. kıyma
1 yumurta
2,5 kaşık silme galeta unu
Tuz, karabiber
1/2 çorba kaşığı zeytinyağı

Pırasaları incecik kıyıp tuzlu suda haşlayalım. Sonra süzgece alıp ara ara karıştırıp suyunu sıkarak soğumaya bırakalım. Soğuyan pırasayı yağsız 250 gr. kıyma, 1 yumurta ve 2,5  kaşık silme galeta unu ile karıştıralım. Bu karışıma tuz ve 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Sonra istediğimiz gibi köfteler hazırlayıp önce una, sonra yumurtaya bulayıp bol yağda kızartalım. Kızarmış köftelerimizi kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını bırakması için birkaç dakika bekleyelim. Sıcak ya da ılık servis yapalım.



Köfteyi Kızartmak İçin:
Un,
2 Yumurta,
Yağ

Not: Ben önce 2 kaşık un, 1 bardak yağ koydum. Azaldıkça un koydum. Küçük bir tavada pişirdiğim için yağ miktarı yeterli geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder