Bunu can arkadaşım Esin'imden öğrenmiştim. O günden beri yaparım. Kışın büyük rahatlık ve inanılmaz bir lezzet veriyor pilava.
Malzemeler:
1 kilo taze
fasulye
4 adet büyükçe
domates
1 büyük soğan
2-3 tatlı
kaşığı kuru nane
3 kaşık
zeytinyağı
Kış
hazırlıklarını seviyorum. Evin bereketinin arttığını düşünüyorum. Bu nedenle
zamanım, sağlığım elverdiğince derin dondurucumu dolduruyorum. Kışın evde
yemeklik malzeme kalmadıysa ve benim çok fazla zamanım yoksa il yaptığım şey
buzdolabının dondurucu bölümüne el atmak. Bunu can arkadaşım Esin’imden
öğrenmiştim. Hala da yapıyorum.
Şimdi gelelim
tarifimizi yapamaya. Öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayalım. Sonra fasulyeleri incecik dilimleyelim. Çok
kalın olmamasına özen gösterelim. Domatesleri ve soğanı soyup küçük küçük tavla
zarı gibi doğrayalım. Zeytinyağında önce soğanı 3-4 dakika kısık ateşte sürekli
karıştırarak sote edelim. Ardından yıkanmış, doğranmış taze fasulyeleri de
koyup birkaç dakika çevirelim. Doğranmış domatesleri koyup domatesler suyunu
salıp çekene dek ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince
altını kapatıp kuru naneyi katalım. Soğumaya bırakalım. Sonra 5-6 pakete koyup
derin dondurucuya koyalım. Afiyet olsun.
NOT:
Bunu hem dible
yaparken hem de bulgur pilavında kullanabilirsiniz.
Daha önce pirinçle fasulyeli dible tarifini yayınlamıştım. Blogda o tarifi de inceleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder