1 Şubat 2015 Pazar

DİBLELİK FASULYE (DERİN DONDURUCU ÖNERİLERİ 2)


 
 
 
Bunu can arkadaşım Esin'imden öğrenmiştim. O günden beri yaparım. Kışın büyük rahatlık ve inanılmaz bir lezzet veriyor pilava.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
4 adet büyükçe domates
1 büyük soğan
2-3 tatlı kaşığı kuru nane
3 kaşık zeytinyağı

Kış hazırlıklarını seviyorum. Evin bereketinin arttığını düşünüyorum. Bu nedenle zamanım, sağlığım elverdiğince derin dondurucumu dolduruyorum. Kışın evde yemeklik malzeme kalmadıysa ve benim çok fazla zamanım yoksa il yaptığım şey buzdolabının dondurucu bölümüne el atmak. Bunu can arkadaşım Esin’imden öğrenmiştim. Hala da yapıyorum.

Şimdi gelelim tarifimizi yapamaya. Öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayalım. Sonra fasulyeleri incecik dilimleyelim. Çok kalın olmamasına özen gösterelim. Domatesleri ve soğanı soyup küçük küçük tavla zarı gibi doğrayalım. Zeytinyağında önce soğanı 3-4 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak sote edelim. Ardından yıkanmış, doğranmış taze fasulyeleri de koyup birkaç dakika çevirelim. Doğranmış domatesleri koyup domatesler suyunu salıp çekene dek ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp kuru naneyi katalım. Soğumaya bırakalım. Sonra 5-6 pakete koyup derin dondurucuya koyalım. Afiyet olsun.


NOT:
 
Bunu hem dible yaparken hem de bulgur pilavında kullanabilirsiniz.
Daha önce pirinçle fasulyeli dible tarifini yayınlamıştım. Blogda o tarifi de inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder