Maharetli kardeşim Razoş'tan lezzetli bir tarif daha...
MALZAMELER:
5 kaşık zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığından az nane
1 yufka
5 kaşık kadar zeytinyağına, bir diş sarımsağı ezip bir çay kaşığına yakın toz kırmızı biber ve biraz da nane ekleyip karıştıralım. Bir yufkanın üstüne bu karışımdan fırçayla sürelim. Yufkayı ister bıçakla kare, üçgen ister kurabiye kalıplarıyla şekilli kesip tepsiye yerleştirelim. (Çok büyük parçalar kesmemekte fayda var.) Fırının 150 derece fanlı ayarında 10-15 dakika pişirelim.
Aman fırında fazla kalmasın; çünkü çabuk yanıyor ve fanlı yani turbo ayarda daha güzel kuruyor yufkalar. Bizim için de güzel atıştırmalık oluyor. Bir adet yufkadan 2 fırın tepsisi çıkıyor. Bu nedenle fazla abartmaya gerek yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder