4 Şubat 2015 Çarşamba

KIYMALI MARUL YEMEĞİ





Bu tarifi canım komşum Melahat Abla'mdan öğrendim. Annesi yaparmış. Annesi kuzu etiyle, kendisi kıymayla yapıyormuş. Ben de kıymayla yapıyorum. Çok sevdiğim için sık sık pişiriyorum. Bu kadarla da yetinmedim. Anneme de öğrettim. Onlar da çok severek yiyorlarmış. Değişiklik arayanlar deneyebilir.



Malzemeler:
(Deneme Ölçüleri)

1/3 marulun yaprakları (Kıvırcık marul olmayacak.)
1 orta boy soğan
1-2 kaşık zeytinyağı
1,5 kaşık silme pirinç
1 kepçe yazdan yapılmış domates sosu ya da 2 orta boy domates rendesi
100-150 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı salça
Dereotu (4-5 sap kıyılmış)
Tuz
2 çay bardağı su

Soğanı yemeklik doğrayalım. Kıyma ve yağla birlikte kısık ateşte güzelce kavuralım. Bu arada marul yapraklarını yıkayalım, güzelce süzülsün. Süzülmüş marul yapraklarını ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde kıyalım. Kavrulmuş kıymaya domatesi ve salçayı koyalım. Ardından marulu, pirinci ve suyu koyalım. Güzelce karıştıralım.






Eğer pirinçler pişmediyse biraz daha su ilave edilebilir. Pişmesine yakın tuzunu koyalım. Yemeğin altını kapatınca incecik kıyılmış dereotunu koyup karıştıralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder