18 Şubat 2015 Çarşamba

RAZOŞ'UN PATATES MAKARNASI








 Bizim bayıla bayıla yediğimiz patates makarnasıyla Razoş yine karşımızda...
Malzemeler:
3 adet büyük boy patates
1 kaşık dolusu tereyağı,
2 kaşık zeytinyağı,
5 kaşık lor,
bir fiske karabiber, tuz
Yapılışı:
Önce patatesleri kabuklarıyla bütün olarak haşlayıp soyuyoruz ve iri küpler halinde doğruyoruz veya önce soyup iri küpler halinde doğruyoruz ve o şekilde haşlayıp süzüyoruz. Daha sonra bir tavaya zeytinyağı, patatesler ve tereyağını koyup ocakta 4-5 dakika karıştırarak kavuruyoruz, sonra lor ve karabiberi ekleyip 1-2 dk şöyle bir karıştırıp tuzunu kontrol edince servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun.





Yazarın Notu:

İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz ama fazla tuz arayan birisi değilseniz lorun tuzu yeterli geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder