Malzemeler:
3 adet büyük boy patates
1 kaşık dolusu tereyağı,
2 kaşık zeytinyağı,
5 kaşık lor,
bir fiske karabiber, tuz
Yapılışı:
Önce patatesleri kabuklarıyla bütün olarak haşlayıp soyuyoruz ve iri küpler halinde doğruyoruz veya önce soyup iri küpler halinde doğruyoruz ve o şekilde haşlayıp süzüyoruz. Daha sonra bir tavaya zeytinyağı, patatesler ve tereyağını koyup ocakta 4-5 dakika karıştırarak kavuruyoruz, sonra lor ve karabiberi ekleyip 1-2 dk şöyle bir karıştırıp tuzunu kontrol edince servise hazır hale geliyor. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz ama fazla tuz arayan birisi değilseniz lorun tuzu yeterli geliyor.
İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz ama fazla tuz arayan birisi değilseniz lorun tuzu yeterli geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder