18 Şubat 2015 Çarşamba

KARIŞIK OT KAVURMASI







Efendim, Ege'nin kuzuları modumuza devam ediyoruz. Hafta sonu topladığım otlardan yaptığım üçüncü yemek karışık ot kavurması. Çok seviyorum ben bunu çok...


Malzemeler:
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kilodan biraz fazla karışık ot (İğnelik, ebegümeci ve gelincik)
1 kepçe domates sosu
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
Damak zevkinize göre tuz

Yapılışı:
Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Yağda güzelce kavuralım. Ayıklayıp güzelce yıkadığımız otlarımızı iri iri doğrayalım ve doğradığımız otları soğanlara ekleyelim. Kısık ateşte güzelce kavuralım. Bu kısa süren bir işlem olmadığından biraz sabırlı olalım. Ardından domates sosumuzu ve salçamızı koyup tuzunu ayarlayalım. 2 çay bardağı suyu koyup otlar pişip suyunu çekene dek pişirelim. Sıcakken sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

İĞNELİK OTU
EBEGÜMECİ VE GELİNCİK OTLARI



  Yazarın Notu:
  1. Ben otları kendim topladığım için tam miktar veremiyorum ama 1 kilo gelmez. 600 gr. kadar ot vardı.
  2. Domates sosunuz yoksa salça miktarını artırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder