8 Şubat 2015 Pazar

PATATESLİ ISPANAK FIRIN







İster ana yemek ister meze gibi ikram edebileceğiniz harika bir yemek...

Malzemeler:
3-4 orta boy halka halka dilimlenmiş patates
1 orta boy soğan
1 kaşık un
1 bardak süt
3 kaşık sıvı yağ
150 gr. rende peynir  (1 bardak kaşar, mozzarella vb.)
1 kase rondoda çekilmiş bayat ekmek
1/2 kiloya yakın ıspanak


FIRINA VERMEDEN ÖNCE


FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA



İKRAMA HAZIR
Yapılışı:
Önce ıspanağımızı ayıklayıp bol suda birkaç kere yıkayalım. Sonra suyunu güzelce süzdürelim. Çok suyunun kalmamasına özen gösterelim ki sosu sulandırmasın. Şimdi patatesleri hazırlayalım. Dikdörtgen bir borcama patatesleri dizelim. Patatesleri 1 kaşık sıvı yağla yağlayalım. Kızarana kadar 170 derece fırında kızartalım. Bu arada soğanı küçük küçük doğrayalım. 1 kaşık sıvıyağda soğanları pembeleşene dek kavuralım. Üstüne 1 kaşık unu ilave edip kavurmaya devam edelim. 1 bardak süt koyup koyulaşana dek karıştıralım. Sos koyulaşınca doğradığımız ıspanakları ekleyelim. Yavaş yavaş karıştırarak sosla ıspanakları güzelce karıştıralım. 1 bardak rendelenmiş peyniri de katıp daha önceden kızarttığımız patateslerin üstüne ıspanaklı karışımı dökelim. Bu karışımın üstüne rondoda çekilmiş bayat ekmekleri serpip 2 kaşık sıvıyağı da üstüne gedirelim. 170 derecede ekmekler kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.


KULLANDIĞIM BORCAM
Yazarın Notu:
  1. Ben ıspanakları en az 7-8 kere yıkadım. Sirkeli suda beklettim.
  2. Beşamel sosu daha fazla hazırlayabilirsiniz; fakat ben kalori artmasın, ben de yiyebileyim diye az kullandım.
  3. Rondoda çekilmiş bayat ekmek benim kurtarıcılarımdan biri. Bu tarifte kullandığım ekmek, ekşi mayalıydı. Beyaz ekmeği de aynı şekilde rondodan geçiriyorum ve köftelerde ya da bazı tariflerde kullanıyorum. Bu türde fırın yemeklerine daha fazla lezzet katıyor.
DERİN DONDURUCUDAKİ EKMEK KIRINTILARI

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder