Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu eti (Benim 860 gr. kadar etim vardı.)
1 soğan
1 bardak et suyu
2 bardak yoğurt
2-3 yumurtanın sarısı
1 bardak un
Üstüne:
1/2 kaşık tereyağı
Kuzu etini 1 tane soğanla yumuşayana dek pişirelim. Pişmiş et soğuyunca eti kemiklerinden ayıralım. Küçük yuvarlak borcama ya da tepsiye eti dizelim. 2 bardak yoğurdu, et suyunu ve unu bir tencerede güzelce karıştıralım, sonra bu karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak hafif koyulaşana dek pişirelim. Ateşten alıp büyüklüğüne göre 2 ya da 3 yumurtanın sarısını sürekli karıştırarak yoğurtlu harca yedirelim. Tuzunu ayarlayalım. Bu harcı etlerin üstüne dökelim. En üste küçük küçük böldüğümüz tereyağını koyalım ve 200 derecede üstü kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder