9 Şubat 2015 Pazartesi

ELBASAN TAVA





  
Arnavut mutfağının harika lezzetlerinden biri. Son derece lezzetli bir yemek. Yoğurtla eti birbirine yakıştırıyorsanız çok sevebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo kemikli kuzu eti (Benim 860 gr. kadar etim vardı.)
1 soğan
1 bardak et suyu
2 bardak yoğurt
2-3 yumurtanın sarısı
1 bardak un

Üstüne:
1/2 kaşık tereyağı


Kuzu etini 1 tane soğanla yumuşayana dek pişirelim. Pişmiş et soğuyunca eti kemiklerinden ayıralım. Küçük yuvarlak borcama ya da tepsiye eti dizelim. 2 bardak yoğurdu, et suyunu ve unu bir tencerede güzelce karıştıralım, sonra bu karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak hafif koyulaşana dek pişirelim. Ateşten alıp büyüklüğüne göre 2 ya da 3 yumurtanın sarısını sürekli karıştırarak yoğurtlu harca yedirelim. Tuzunu ayarlayalım. Bu harcı etlerin üstüne dökelim. En üste küçük küçük böldüğümüz tereyağını koyalım ve 200 derecede üstü kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder