Eşim yabancı olduğu için onun mutfak kültürüne ve damak zevkine göre de yemekler pişirmeye çalışıyorum. Onlardan biri de bu mantar yemeği. Arkadaşım Esin'in kayınvalidesinin tariflerinden biri olan bu tarifte yağı biraz azaltarak, kremayı çoğaltarak biraz değiştirdim. Orta Avrupa krema kullanmayı sever. Bence de yemeğe ayrı bir lezzet katıyor; ama fazla yememek şartıyla. İşte şimdi huzurlarınızda tavuk, dana ya da kuzu etinin yanına harika giden, ağzınıza layık, çok lezzetli bir yemek...
2 orta boy soğan
2 orta boy dolmalık biber
1 kırmızı salçalık biber (Mümkünse biberler közlenmiş olsun.)
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
3 domates (Ben 1 kepçe domates sosu kullandım.)
1 paket krema
2 tatlı kaşık nişasta
Tuz, karabiber
Öncelikle mantarları kağıt bir peçete ya da havluyla nazikçe silelim ama kesinlikle yıkamayalım. Mantarlarımızı üçe dörde bölüp dilimleyelim. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağı ve zeytinyağında güzelce soteleyelim. Soğanların ü
stüne mantarları ve halka halka doğradığımız biberleri koyup kısık ateşte kavuralım. Mantarlar kavrulduktan sonra toz biberi koyup renk verelim. Ardından küçük doğradığımız domatesleri ya da domates sosunu koyalım ve güzelce suyunu salıp hafif çekene dek pişirelim. Tuz ve karabiberini koyup güzelce karıştıralım. Bu arada 2 tatlı kaşığı nişastayı kremayı topak kalmayacak şekilde karıştırıp mantarlarla buluşturalım. Ardından bir etle ya da tek başına sıcak servis edelim. Cidden çok lezzetli bir yemek. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder