19 Şubat 2015 Perşembe

FIRINDA PATATES





İster tek başına ister yemeğin eşlikçisi olarak harika bir lezzet. Beş çaylarında da ikram edebilirsiniz. Ev ahalisinin sevdiği gibi misafirleriniz de bayılacak.

MALZEMELER:

7 küçük boy patates
1 bardak yoğurt1 bardak sıvı yağ
1,5 bardak un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
 Tuz, karabiber, kırmızıbiber



YEMEZSEK OLMAZ
 
 
 

         Patatesleri küp küp doğrayalım. Yoğurt, yağ, yumurta, kabartma tozu ve unla kek hamuru gibi bir hamur hazırlayalım. Tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra patatesleri de hamura koyup güzelce karıştıralım. Yağlanmış, çok büyük olmayan bir fırın kabına koyup 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından alınca 10 dakika kadar dinlendirip servis yapabiliriz.


Yazarın Notu:
Kabartma tozunuz yoksa  1 tatlı kaşığı karbonat koyabilirsiniz. Karbonatın üstüne birkaç damla limon sıkmayı unutmayın lütfen. Bana sorarsanız en güzel kabartma tozuyla oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder