14 Şubat 2015 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI








Bu tarifi yıllar önce Portakal Ağacı'ndan almıştım. Ufak bir değişiklikle süt yerine krema ekledim. Hatice Özdemir Tülün'e bu tarifi için teşekkür ederim. Orijinal tarifi görmek isteyenler http://www.portakalagaci.com/ sitesini ziyaret edebilirler.


 1/2 kg. kültür mantarı

2 kaşık tereyağ
4 kaşık un
1 lt. soğuk su
Tuz
1,5 bardak süt (Ben 1 paket süt kreması koydum.)

Mantarları temizleyip ince ince doğrayalım. 2 kaşık yağı eritelim 4 kaşık unu kavuralım. Sürekli karıştırarak 1 litre soğuk suyu koyalım. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim ki un topaklanmasın. Mantarları ve tuzunu atıp mantarlar pişene dek kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişince ateşten alalım ve 1 paket süt kremasını karıştırarak koyalım. Tekrar ateşe oturtalım ve kısık ateşte bir taşım kaynatıp ateşten alalım. Sıcak servis edelim ki şu kış günlerinde içimiz ısınsın. Afiyet olsun.


ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder