Klasik yemekler unutulmasın diye...
Malzemeler:
1 bardak kuru börülce
1 küçük boy soğan
150-200 gr. kıyma
1 kepçe domates sosu yoksa 2 orta boy domates
1/2 kaşık salça
1/2 kaşık un
2,5 bardak su
Kuru börülceyi yıkayıp üstünü geçecek kadar suyla 10 dakika kara suyu çıkana dek pişirelim, süzelim. Sonra bir tencerede 2 kaşık yağ, yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı kavuralım. Üstüne domates sosunu ve salçayı koyup birkaç dakika karıştıralım. Üstüne unu koyalım ve güzelce karıştırıp 2,5 bardak soğuk suyu koyup su kaynayana dek karıştırarak pişirelim. Kaynayınca kısık ateşte kapağı kapalı olarak börülceler yumuşayana dek pişirelim. En son tuzunu ayarlayalım. Servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder