13 Şubat 2015 Cuma

İTALYAN POĞAÇASI (OTLU POĞAÇA)








Bu tarif de becerikli arkadaşım Ülkü'ye ait. Değişik ve lezzetli bir poğaça...

Malzemeler:

1 bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ
1 bardak süt
2 havuç rendesi
4-5 sap dereotu
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü için ayrılacak.)
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla mahlep
Aldığı kadar un

İçine:
4-5 sap kıyılmış maydanoz
150-200 gr. peynir kırıntısı

Üstüne:
1 yumurta sarısı
Susam

Öncelikle iç malzemesini hazırlayıp kenarda bekletin. Un hariç tüm hamur malzemelerini güzelce karıştırın. Azar azar un eklemeye başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iç malzemesini koyup istediğiniz gibi kapatın. Üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpin. 170 derecede kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder