5 Şubat 2015 Perşembe

ESİN'İMİN 1,2,3,4 KEKİ







Can arkadaşımın çok sık ve parmaklarımızı yedirtecek lezzette yaptığı,  ne yazık ki benimse bir türlü onun yaptığı gibi yapamadığım lezzetli mi lezzetli kek!

4 yumurta
3 bardak un
2 bardak şeker
1/2 bardak yağ

1/2 bardak süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat (Üstüne 1-2 damla limon suyu damlatılacak.)


Öncelikle şeker ve yumurtanın 10-15 dakika çırpılması gerekiyor. Ardından diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Limon suyu mutlaka karbonatın üstüne gelecek ki onu daha biraz kabartsın. Yağlanmış unlanmış ortası delik bir kaba koyup 170 derecede pişiriyoruz. Hem kolay hem lezzetli ama Esin'imin elinden daha lezzetli...

 Yazarın Notu:
Çok fazla kabaran bir kek olduğu için derin bir kek kalıbında pişirin, yoksa hamur taşabilir. İsterseniz bir sosla servis edebilirsiniz. Ben derin dondurucuya koyacağım için herhangi bir sos kullanmadım.


KABARIP TAŞAN KEK















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder