15 Şubat 2015 Pazar

KIRMIZI PANCAR SAKLAMA (DERİN DONDURUCU ÖNERİLERİ 6 )





Kırmızı pancar çok sağlıklı ve sık tüketilmesi gereken bir sebze. Soğuk algınlığına iyi geldiği gibi yüksek tansiyonu da dengeleyen gerçek bir mucize. Ben de daha sonra kullanabileyim diye derin dondurucuya kabuklarını hiç soymadan koyuyorum. Yaprak ve sap kısımlarını ayrı saklıyorum. Onlardan da salata, börek yapıyorum ya da kavuruyorum. Hiçbir şeyi ziyan etmiyorum.

Malzemeler:
1 kilo kırmızı pancarın kök ve yaprakları


Ben 2 kökü salata yapmak için ayırdım. Geri kalanını iyice yıkadım. Saplarını kök kısmının uzun uçlarını kestim. Kökleri güzelce yıkadım ve sularını süzdürüp buzdolabı poşetiyle derin dondurucuya kaldırdım.



Yaprak ve saplarında da kötüleşmeye başlamış yaprakları ayırdım. Diğerlerini sirkeli suda bekletip birkaç kez bol suyla yıkadım. Daha sonra sularını salata kurutucuyla süzdürüp güzelce poşetledim ve derin dondurucuya kaldırdım. İsterseniz biraz haşlayıp da koyabilirsiniz. Benim bugün vaktim fazla olmadığı için ben çiğ olarak koymayı tercih ettim.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder