Çok lezzetli ve sağlıklı bir meze...
Malzemeler:
2 orta boy kırmızı pancar
2 kaşık zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
5 kaşık tepeleme yoğurt (Ben koyun yoğurdu kullandım. Bu nedenle yoğurdu biraz sulandırdım. Bir iki kaşık su koydum.)
1/2 bardak iri kıyılmış ceviz içi
Tuz
Ayrıca:
1 kaşık zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı:
2 orta boy kırmız pancarın kabuklarını soyalım. Rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Pancarları kısık ateşte zeytin yağıyla kavuralım ve başka bir kaba alıp soğutalım. cevizleri incecik kıyalım. Ardından tuzlu sarımsaklı yoğurt hazırlayalım ve pancarlarımızı güzelce karıştırıp servis tabağına alalım. Üstüne cevizlerimizi koyup servis edelim. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
Sarımsaklı yoğurdu hazırlarken tuzunu da damak tadınıza göre ayarlamayı unutmayın.
PİŞMİŞ PANCARLAR SOĞURKEN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder