6 Şubat 2015 Cuma

ERZİNCAN ÇORBASI








Nefis mi nefis bir çorba!

Bu tarifi yıllar önce internetten almıştım; ama hangi siteden aldığımı bilmiyorum. O dönemde Almanya'da yaşıyordum. Tarifi aldığım blogun yöneticisi görürse bana bildirsin ki adını yazabileyim. Bu arada gerçekten harika bir çorba, müthiş lezzetli.  Köfteleri dışında kesinlikle oyalamıyor. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler:
250 gr. dana kıyma (az yağlı)
2 soğan
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
1/2 bardak erişte
2 diş sarımsak
2 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 et su tableti (Eğer evde gerçek et suyunuz varsa onu kullanın.)
Tuz, karabiber


Yapılışı:
Kıymaya karabiber, ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğuralım. Nohut gibi köfteler hazırlayıp unladığımız bir tepsiye koyalım. Her yerine un bulaşması için tepsiyi biraz sallayalım.

Küçük küçük doğradığımız soğanları yağda hafifçe kavuralım. Salçayı ekleyelim. Üstüne 4 bardak su ekleyip et suyu tabletlerini atalım. Eğer normal et suyumuz varsa onu kullanalım. Çorbanın suyu kaynayınca önce unladığımız köfteleri koyalım, sonra erişteleri ekleyelim. Erişteler pişene dek ara ara karıştıralım ki erişteler birbirine yapışmasın.

2 diş sarımsağı ezelim ve yoğurtla  karıştıralım. Yoğurdu çorbaya eklemeden önce çorbanın suyunda alarak yoğurda hızlıca karıştıralım. Bu işlem yoğurdu eklediğimizde çorbanın kesilmesini önleyecektir. Yoğurdu  artık çorbaya ekleyebiliriz. Yavaş yavaş eklediğimiz yoğurdu iki üç taşım kaynatıp çorbayı ateşten alalım. Naneyi isterseniz yağda yakarak isterseniz sadece üstüne serperek kullanabilirsiniz. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder