1 Şubat 2015 Pazar

DİBLELİK FASULYEYLE ETLİ BULGUR PİLAVI (SALMA USULÜ)







Bulguru her zaman pirince tercih etmişimdir. Hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Bu nedenle bulgur pilavını farklı lezzetlerle pişirmeyi tercih ederim. Bu da tarifini dün verdiğim diblelik fasulyeyle yaptığım bir tarif. Ben bir kaşık tattım. Tadı müthişti, eşimse bayıla bayıla yedi. Siz de benim gibi bulgur severlerdenseniz deneyebilirsiniz. Pişman olmayacağınıza eminim.

Malzemeler:
150-200 kuşbaşı kuzu eti ya da koyun boynu (Çok yağlı olmamasına dikkat edin.)
1 paket diblelik fasulye (Bu fasulyede domates olduğu için ben kullanmadım.)
1 bardak pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
½ bardak haşlanmış nohut
1,5 bardak et suyu
2-3 kaşık zeytinyağı
½ kaşık tereyağı
Tuz


Kuzu etini yıkayıp tuz koyamadan etler yumuşayana dek pişirin. Eti pişirirken kefini almayı unutmayalım ki et suyumuz bulanık olmasın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı, tereyağı karışımında güzelce kavuralım. İçine etleri, haşlanmış nohut ve diblelik fasulyeyle 1,5 bardak et suyunu koyup kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca ayıkladığımız bulguru içine koyup kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Suyunu çekince en az 15-20 dakika demlendirip ayranla ya da cacıkla servis edelim. Bu tam bir öğün. İçinde hem protein hem sebze hem karbonhidrat var. Başka bir yemeğe ihtiyacınız bile olmaz. “Yok, bir şeyler!” eksik diyorsanız yanına şu kış vakti marul salatası da yakışır. Afiyet olsun.


NOT: Benim yemem yasak olduğu için sadece 1 bardak bulgurdan yaptım pilavı. İsterseniz siz miktarı artırabilirsiniz. Eşim salça ve domates sosunu çok fazla sevmediği için ben koymadım. Damak tadınıza uygunsa siz koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder