Kahvaltı için harika bir alternatif olmasının yanı sıra bayat ekmekleri de değerlendirme yöntemlerinden biri. Ben en çok beyaz ekmekle olanı severim; ama evde beyaz ekmek yoktu. Ekşi maya ekmeğimiz bayatlamıştı. Ben de o ekmekten hazırladım. Eşim çok beğendi. Ben sadece bir ısırık aldım. Oldukça lezzetliydi; ama yine de anacığımın yaptığı kadar lezzetli olmuyor.
Bayat ekmek (Benim ekmeğimden 6 dilim kadar çıktı.)
1 yumurta
Biraz tuz
2 kaşık yumurta
Bol sıvıyağ (Kızartmak için)
Yumurta, süt ve tuzu derin yayvan bir kapta güzelce çırpalım. Bu arada yağı bir tavada kızdıralım. Bayat ekmeklerimizi yumurtalı karışıma arkalı önlü bulayıp ızgın yağda kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder