27 Şubat 2015 Cuma

ANNEMİN ELİNDEN ANNE KISIRI (PİLAV GİBİ DEMLENEN)



 


Uzun zaman önce fotoğrafladığım ama bloğuma koymayı unuttuğum tariflerden bir daha... En az malzemeyle verelim ki denemelik olsun. İsterseniz ölçüyü artırabilirsiniz.

Malzemeler:
1 bardak ince kısırlık bulgur
1 bardak sıcak su
1 büyükçe soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kaşık salça
2 adet taze soğan
1/4 demet maydanoz
2 adet kuşbaşı doğranmış domates (Tabağın kenarına)
4 yaprak marul
1/2 limon
Tuz
Kırmızı biber (İstediğiniz ölçü)

Öncelikle küçük doğranmış soğanı yağda kavuralım. Ardından salçayı katıp kavurmaya devam edelim. İçine bulguru katıp çevirelim. Sıcak suyu katıp altı açıkken suyunu çektirip demlenmeye alalım. Soğuyunca ince doğranmış taze soğanı, marulu, maydanozu, kırmızı biberi, tuzu ve limon suyunu katalım. Yağını kontrol edelim. Yağ az geliyorsa biraz daha ekleyelim ve domatesle servis yapalım.

Yazarın Notu: Annem domatesi kısırı sulandırdığı için içine koymaz. Siz nasıl seviyorsanız o şekilde yapabilirsiniz. Annem bu şekilde pilav gibi pişirdiklerinde bulgurun mide ağrısı yapmadığını söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder