4 Ocak 2015 Pazar

YUMURTALI ARAPSAÇI




 
 

 

Arapsaçı anasonlu kokusuyla bayıldığım bir ot... Mevsiminde her zaman alırım. Mevsimi geçerken fazla fazla alır, derin dondurucu için hazırlarım. Canım ne zaman isterse yaparım. İster kahvaltıda ister diğer öğünlerde de yiyebileceğiniz harika bir lezzet...

Malzemeler:

1 demet arapsaçı
3-4 kaşık zeytinyağı
2 -3 yumurta
Tuz


Arapsaçını ayıklayıp bol suda yıkayın. Sonra bol suda haşlayıp süzün. İnce ince kıydıktan sonra 3-4 kaşık yağ koyduğunuz bir tavada güzelce 4-5 dakika kavurun. Ardından yumurtalarını kırıp tuzunu ayarladıktan sonra kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak yumurtaların otlara iyice karışmasını sağlayın. Yumurtalar pişince sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 
Not: Benim yumurtalarım devekuşu yumurtası gibi olduğundan ben 2 yumurta kullandım bu tarifte. Siz daha fazla da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder