2 Ocak 2015 Cuma

BÖRÜLCE PİYAZI


 
 
Hava iyice soğudu. Mutfakta uzun saatler geçirmek istemiyorum. Basit ama sağlıklı şeylerle geçiştirmeye çalışıyorum öğünleri. Yediklerimin içinde hem protein hem vitamin olsun istiyorum. İşte o sağlıklı seçeneklerden biri...

Malzemeler:
1 bardak kuru börülce
1 kuru soğan
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1/2 demet roka
2-3 taze soğan
1 kuru soğan
4 kornişon turşu

Sosu:
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
(Arzu edenler 1 kaşık nar ekşisi de koyabilir limon suyuyla birlikte.)

 
Öncelikle börülceyi 2 saat soğuk suyla ıslatalım. Ardından suyunu süzüp yeniden soğuk su koyup kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Pişmiş börülceleri süzüp soğutalım. Dereotu, maydanoz, roka ve taze soğanı ince ince doğrayalım. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovalım. Midem çok hassas olduğu için soğanı ancak bu şekilde yiyebiliyorum. Siz istemezseniz yapmak zorunda değilsiniz. Kornişon turşuları da tavla zarı gibi hepsini karıştıralım. Sos malzemelerini de bir kapta çırpıp salataya koyalım. Güzelce karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Not: Bu ölçüyle koca bir salata kasesi börülce piyazı oluyor. Siz ölçüyü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder