Hava buz gibi. Şu aralar yemek dendiğinde aklıma yalnızca çorba geliyor. Hangi çorba olduğunun hiç önemi yok, yeter ki içimizi ısıtsın. Beslenmeme de dikkat ettiğim için baklagilleri de yemeklerimde sık sık kullanmaya gayret ediyorum. Şimdi ortaya bol proteinli, bol lezzetli, virüslere karşı korumalı çorbamız, geleneksel tarhanamızla karşınızdayız.
Malzemeler:
2 küçük diş sarımsak
1 avuç yeşil mercimek (Önceden
100 gr. kıyma (yağsız)
2 domates ya da 1 kaşık salça ya da 1 kepçe kadar domates sosu
2 kaşık zeytinyağı
4 bardak su
4 kaşık un tarhanası
2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Sarımsakları küçük küçük çentelim. Zeytinyağını, kıymayı ve sarımsakları tencereye koyup kavuralım, ardından domates sosumuzu koyalım. Haşlanmış mercimekleri de kıymalı sosa ekleyelim. 4 bardak soğuk suyu ve tarhanayı da ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. Tuzunu kontrol edip ocağın altını kapatıp servis edelim. Arzu ederseniz naneyle de süsleyebilirsiniz ya da daha fazla yağ kullanabilirsiniz. Ben bu kadar yağı yeterli buluyorum. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder