17 Ocak 2015 Cumartesi

TUZLU SARDALYA







Bu tarifin tam bir ölçüsü yok buna rağmen çok kolay ve lezzetli bir meze.Tarif anneme ait...

Dilediğiniz kadar sardalya (kılçıkları temizlenip yıkanmış)
Kalın tuz (deniz tuzu)
Limon suyu


Sardalyaları bir borcama sıralayalım. Üstüne bolca tuz döküp buzdolabında 6 saat bekletelim. Tuzu bol dökelim ki balıkları pişirsin. Elimizi korkak alıştırmayalım. Korkmayın diğer tuzlu balık tarifleri kadar yoğun bir tuz tadı olmayacak.





 6. saatin sonunda balıkları tek tek yıkayalım ve yine bir kaba koyup üstünü geçecek kadar limon suyu dökelim. Buzdolabında 2 saat daha bekletelim. Sonra limon suyunun içinde alıp kayık tabağa sıralayalım. Çiğ zeytinyağını üstüne dökelim ve servis edelim. Eğer fazla yaparsanız küçük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Ben küçük kavanozlara koyuyorum. Azar azar çıkarıyorum. Çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder