Bu çorbaya bayılıyorum...
3 kaşık mercimek
1 kaşık bulgur
1 kaşık pirinç
1 küçük boy soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
1 kaşık tel şehriye
1/2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı nane
1/4 limonun suyu
Öncelikle mercimek, bulgur ve pirinci 1,5 bardak suyla kısık ateşte haşlayalım. Mercimekler erimiş kıvamda olmadır.
Onlar haşlanadursun. Biz soğanı incecik, küçücük, minnacık doğrayalım. 3-4 kaşık zeytinyağında kavuralım. 1 kaşık un ilave edip biraz daha kavuralım. Salçayı katalım, tencerede birkaç dakika çevirip 3 bardak soğuk et suyunu da koyalım ve karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Kaynayıp koyulaşana dek sürekli karıştıralım ki topaklanmasın. Kaynayınca mercimekli karışımı katalım. 1 kaşık tel şehriyeyi de katıp şehriyeler pişene dek kaynatalım. Pişince pul biber ve nanesini katalım. Limon suyunu da ekleyip ayrıca limonla servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder