17 Ocak 2015 Cumartesi

ÇILBIR






Eski türde çılbır tarifi...Ben çok seviyorum.


Malzemeler:
6 bardak su
4-5 yumurta
1 kahve fincanı sirke
1 kase yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz

Üstüne:
Pul biber
1 tatlı kaşığı yağ


Öncelikle suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzla 1 kahve fincanı sirkeyi atalım. Yumurtaları dikkatle kaynayan suyun içine atalım. Yumurtaların dağılmaması için en kolay yöntem yumurtaları bir kaseye kırıp teker teker kaynayan suyun içine bırakmaktır. Yumurtaları istediğiniz katılıkta pişirebilirsiniz. Lop yumurta bence daha lezzetli oluyor ama herkesin damak zevki farklı. Bu nedenle pişme süresini kendiniz ayarlamalısınız. Yumurtalar piştikten sonra bir kevgirle yumurtaları sudan çıkaralım.


Yumurtaların pişmiş hali

Yumurtalar pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Tuzunu damak zevkimize göre ayarlayalım. Düz bir tabağa çıkardığımız yumurtaların üstüne yoğurdu dökelim. Ardından 1 tatlı kaşığı yağı ve pul biberi gezdirelim. Arzu ederseniz yağ miktarını artırabilir veya tereyağlı salçalı mantı sosu gibi bir sos hazırlayabilirsiniz. Bana yasak olduğu için ben böylesini tercih ediyorum. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder