22 Ocak 2015 Perşembe

RAZOŞ'UN TAVUKLU HAVUÇ GÜZELLEMESİ









Malzemeler:

10 adet orta boy havuç
2 adet tavuk göğüs eti (Küçük paket de diyebiliriz ama gram olarak bilmiyorum,
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Tercihe göre biraz daha eklenebilir),
2-3 diş sarımsak
Yarım bardak kadar dövülmüş ceviz,
5-6 sap dereotu,
2 çay kaşığı kadar tuz
1 kg kadar yoğurt
               






Öncelikle tavukları haşlayıp ufak ama dişe gelecek boyutlarda didikliyoruz. Daha sonra havuçları rendeleyip ayrı bir tavada, zeytinyağında sarımsaklar ve 1 çay kaşığı tuzla birlikte kavuruyoruz. Havuçlar 3-5 dakika kavrulup dirilikleri biraz gittikten sonra cevizi ekleyip kısa bir süre de cevizle kavurmaya devam ediyoruz. Soğuyunca havuç karışımını, tavukları, ince kıyılmış dereotunu ve yoğurdu karıştırıp istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz ama ben biraz bekledikten sonra yenmesi taraftarıyım çünkü lezzetler bir süre sonra daha güzel karışmış oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder