23 Ocak 2015 Cuma

RAZOŞ'UN KOLAY YAŞ PASTASI





"Bu tarif çok kolay" dese de Razoş'un bu tarifi bence harika. Herkes öğrenmeli, denemeli, yemeli. Yemeyen kaybeder.
Malzemeler:
2 paket hazır pasta tabanı kek (2 parçalı olandan)
2 paket Dr. Oetker bitter çikolatalı puding,
1 paket Dr. Oetker supangle,
1 litre süt,
1 su bardağına yakın su,
2 büyük paket Nestle bitter çikolata (sanırım bir paketi 80 gr oluyor. Toplam 160 gr. Ayrıca bitter çikolatada tercihim özellikle nestle çünkü en güzeli o.) 
Bir çimdik tuz,
Süsleme için damla çikolata,
Kırık fındık ve bonibonlar
Pastanın arasına koymak için 2 adet büyük muz


Bir tencereye süt, supangle ve pudingleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca, biraz daha akışkan olmasını istiyorsanız, istediğiniz kıvama gelinceye kadar 1 bardak sudan istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz, pasta kreması olduğu için çok akışkan kıvamda yapmamakta fayda var. O yüzden eklenen su 1 bardağı geçmemeli. Daha sonra bitter çikolataları parçalara ayırarak ekliyoruz, hepsi eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.


Son olarak ocağı kapatıp bir çimdik tuz ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kremayı, kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz. Pasta tabanı keklerimizden bir parçasını en alt kat olarak alıyoruz. 4-5 kaşık süt ile her yerini ıslatıyoruz. Üstüne soğuyan kremamızdan biraz döküp dilimlediğimiz muzların yarısını yerleştiriyoruz. Üstüne bir miktar daha krema yayıp  bir tarafını ıslattığımız diğer bir parça kekin, ıslak olan tarafı alta gelecek şekilde bunların üstüne koyuyoruz. Koyduğumuz kekin kuru kalan üst yüzeyini de az sütle ıslatıp aynı işlemleri bu kat için de uyguluyoruz. En üste de kalan kremayı boşaltıp pastanın her yerini kapatacak şekilde yayıyoruz.
Pastamızın üstünü kırık fındık, damla çikolata ve bonibonlarla süslüyoruz. Buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra servise hazır olan pastamızı afiyetle yiyebilirsiniz.




Yazarın Notları:
  1. Krema soğumadan pastayı yapmaya başlarsanız sıcak krema aradaki muzların bozulmasına ya da erimesine sebep olabilir.
  2. Bonibonları servise yakın zamanda serperseniz daha iyi olur; çünkü kremanın ıslaklığıyla renkleri akıp kayboluyor, hoş görünmeyebilirler.
  3.  Artan tek parça pasta tabanını küçük kareler şeklinde kesip derin dondurucuda 3-4 hafta saklayabilirsiniz. Ben daha sonra ev yapımı supanglelerimin altına kek olarak kullanıyorum. Siz de farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder