24 Ocak 2015 Cumartesi

TAHİNLİ KURABİYE







Bu siteye adını veren ve benim en çok sevdiğim kurabiyelerden biri...

MALZEMELER:

1 bardak toz şeker
1 bardak tahin
1 paket yumuşatılmış margarin
1 yumurta ( Sarısı hamura, beyazı kurabiyenin üstüne sürülecek.)
1/2 bardak dövülmüş ceviz
3,5 ya da 4 bardak un
İstenirse kurabiye ceviz, fındık ya da susama batırılabilir.


Tahin, margarin, yumurta ve toz şekeri iyice karıştıralım. Ardından cevizi ve unu azar azar katıp katı bir hamur oluşturalım. İri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yumurta beyazına batıralım. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılınana kadar tepside bekletelim kurabiyelerimiz dağılabilir. Tadına doyulmaz bir lezzet. Afiyet olsun.

 Not: Bu tarifte kabartma tozu kullanılmıyor. Baktınız hamur toparlanmıyor. Azar azar tahin ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Hamura koyacağımız un miktarını oda sıcaklığı da belirliyor. Hemen 3 bardak unu boca etmeyin. Mutfağınız soğuksa 2,5 bardak un bile yeterli gelebilir. Yağ donduğu için fazla unu kabul etmeyebilir. Bu nedenle yavaş yavaş, azar azar unu koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder