11 Ocak 2015 Pazar

SOĞANLI ZERDEÇALLI PİLAV


 
 
Bir et yemeğinin yanında eşim pilav ya da makarna ister. Onun için yaptığım tariflerden biri...

Malzemeler:
1 bardak yıkanmış pirinç
1,5 bardak sıcak et suyu
1 büyük soğan
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
1/2 kaşık zerdeçal
Tuz

Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanı, zeytinyağı ve tereyağıyla birlikte 15-20 dakika kısık ateşte rengi saydamlaşana dek kavuralım. Sürekli karıştıralım ki yanmasın. Ardından yıkanmış pirinçleri koyup 2-3 dakika daha kavuralım. Zerdeçalını ve tuzunu ekleyelim. Et suyunu da koyup kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Değişik ve lezzetli bir pilav tarifi. Afiyet olsun.


Not: Ben bir kişi için yaptığım için ölçüyü küçük tuttum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder