Köftenin Malzemesi
1 bardak ince bulgur
300 gr. yağsız kıyma
1 rendelenmiş soğan
karabiber, tuz, pul biber
1 yumurta
1 yumurta
Kızartmak için
2 yumurta
Sıvı yağ
İnce bulguru kaynar suyun altından geçirip şişmesini bekleyin. Kıyma ve diğer malzemeleri koyup hepsini özleşene kadar yoğurun. Yassı halkalar yapıp haşlayalım. İyi yoğurursak köfteler suyun içinde dağılmayacaktır.
Diyetteyseniz köfteleri bu şekilde de yiyebilirsiniz. Elbette orijinali kadar lezzetli değil ama hiç yoktan iyidir. "Diyet de ne?" diyorsanız o zaman haşlanmış köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder