Malzemeler:
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı maden suyu,
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1/2 su bardağından biraz fazla zeytinyağı
İçine:
2 adet orta boy pırasa
250 gram lor
biraz dereotu ve maydanoz,
biraz karabiber
Sütü ocakta ılıtıyoruz. Bir kaseye 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı kuru mayayı koyup üzerine sütü ekliyoruz. 5 dakika mayanın kabarmasını bekliyoruz. Eviniz serinse biraz daha fazla beklemelisiniz. Daha sonra yoğurma kabımıza yağ, tuz, maden suyu ve süt-maya karışımını ekleyip biraz elimizle karıştırdıktan sonra un eklemeye başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz. Hamur ne kadar yumuşak olursa ekmekcikler de o kadar yumuşak olur. Sonra hamurumuzu, mayalanıp 2 katı büyüklüğe ulaşana kadar, üstünü örterek 45-60 dakika bekletiyoruz.
Kabaran hamurumuzu 2 parçaya ayırıp her bir parçayı, dikdörgen biçiminde, yaklaşık yarım cm- bir cm kalınlığında ayrı ayrı açıyoruz. Pırasa, maydonoz, dereotu lor ve karabiberle hazırladığımız iç karışımını ikiye bölüp üzerlerine tamamen yayıyoruz. Daha sonra hamurları rulo pasta yapar gibi doluyoruz. 2 parmak kalınlığında parçalar kesip tepsiye yerleştiriyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yazarın Notu:
Ayrı ayrı 2 rulo olacak ve yine tepsiye yerleştirdikten sonra 30 dakika mayalanmaya bırakılacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder