29 Ocak 2015 Perşembe

ANNE POĞAÇASI





  
Her annenin kendine özel bir poğaça tarifi var. Bu da benimkinin...
1 paket iyice yumuşamış margarin (Erimiş de olabilir.)
1 bardak sıvıyağ
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü için ayrılacak.)
1 paket kabartma tozu
1 kâse yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçine: Lorlu, patatesli istediğiniz bir iç (Ben lor, dereotu ikilisini koydum.)
Üstüne:
Ayırdığımız yumurta sarısı
Susam

Un dışında tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Unu fazla abartmayalım. Güzel ve pürüzsüz bir hamur olmalıdır. Küçük poğaçalar yapalım. Üstüne yumurta sarısı sürüp 175 derecede nar gibi kızartalım. Sıcak sıcak yemeyi de unutmayalım.

Not: Benim vaktim dardı. Bu nedenle ben biraz büyükçe yaptım poğaçaları. Yani aslında nasıl  yapacağınız biraz da size kalmış. 2 tepsi poğaça çıkıyor. Ben bir kısmını derin dondurucuya attım. Eşimin canı istediğinde oradan çıkarıp mikrodalgada çözdürüyorum. Fırından yeni çıkmış gibi oluyor.



FIRINDAN ÇIKMIŞ MİS GİBİ POĞAÇALAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder