21 Ocak 2015 Çarşamba

PIRASALI EKMEK










Bu tarif benim ortaokuldan beri arkadaşım olan Ülkü'nün verdiği bir tarif. Bu Arnavut  ve Makedon mutfağında çok yapılan bir börekmiş. Ellerin dert görmesin, bana harika bir tarif öğrettin arkadaşım.

2 yumurta
1 bardak yoğurt,
1bardaktan 2 parmak eksik sıvıyağ,
3 yada 4 tane küçük küçük doğranmış ve tuzla ovulmuş pırasa (Ben 3 pırasa kullandım.)
Biraz dereotu, 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Öncelikle pırasalarımızı hazırlayarak başlıyoruz. 4-5 böldüğümüz pırasayı küçük küçük doğrayalım ve 1-2 çay kaşığı tuzla ovalayalım. Bunlar bir kenarda beklerken 2 yumurtayı çırpıp içine yoğurt ve sıvıyağı koyalım. Kek kıvamında olacak. Bu nedenle unu azar azar ilave etmekte fayda var. Sularını salmışsa elimizle biraz sıkarak pırasaları da karışıma katıp  en son kıyılmış dereotlarını da koyalım.Yağlanmış küçük bir tepsiye ya da borcama karışımı döktükten sonra elimizi hafifçe yağlayarak hamurun üstünü elimizle düzleştirelim. 175 derecede  pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder