Ben eve giren hiçbir yiyeceği atmamaya özen gösteriyorum. Pancar turşusu yaparken sadece gövde kısımları kullanıyorum. Kalan yapraklarını derin dondurucuya atıp börek içinde, salatada değerlendiriyorum ya da kavurmasını yapıyorum. Dünyada bu kadar aç insan olduğunu da hesaba katmak lazım değil mi ama?
1 kilo pancarın sap ve yaprakları (Bozuk olanları atın.)
3 kaşık zeytinyağı
Tuz
1/2 limonun suyu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
Yaprakları ister buharda ister suda haşlayın. Haşladıktan sonra soğutun. Dövülmüş sarımsak, tuz, zeytinyağı ve limon suyuyla harmanlayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Son derece basit, lezzetli ve sağlıklı bir salata. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder