28 Aralık 2014 Pazar

MUZLU PUDİNGLİ KURABİYE




HAMURU:
1/2 paket margarin (yumuşamış margarin)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket muzlu puding
1,5 bardak mısır nişastası
2 bardak un
2 yumurta (1 yumurtanın beyazı kurabiyenin üstü için ayrılacak.)
1 paket kabartma tozu

ÜSTÜ İÇİN:
1/2 bardak toz şeker
1 yumurtanın akı


Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini ve yumurtaları güzelce karıştıralım. Ardından kuru malzemeleri karıştırıp iri ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapalım.Yaptığımız kurabiyeleri  önce yumurta beyazına ardından da toz şekere bulayalım. 175 derecede hafif kızarana dek pişirelim. Pişerken kurabiyenin mutfağa yayılmış o mis gibi kokusunu içimize çekmeyi de unutmayalım. Ben bu tarifle 15 kurabiye çıkardım. Siz daha küçük yapıp daha fazla kurabiye çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder